Ini Isi Kandungan Penuh Dari Sidang Media Afifah Nasir, Pendedahan Yang Mengejutkan

Satu sidang media tergempar dari Afifah berlansung sebentar tadi. Sidang media berlaku di Ruben & Co Advocates & Solicitors

Selain Aifah, turut hadir ialah rakan artis bernama Alana dan juga kekasih Afifah bernama Wan Arif.

Afifah mendedahkan bukti kepada pihak media bahawa sebenarnya dia terpaksa keluar dengan Aliff Aziz untuk melayan karenah Aliff Aziz.

Aliff Aziz pernah tidak hadir ke set penggambaran dan ini menyebabkan penggambaran terganggu.

Dari bukti, Afifah seperti mangsa keadaan.

Ini isi kandungan press conference dari Afifah:

Afifah Dinasihatkan Berdiam Diri Walau Dikecam

– Afifah tidak mahu hangatkan lagi isu ini ketika pihak sana (Aliff) sedang memberi komen

– Kini Afifah sudah sedia

– Afifah ada banyak bukti termasuk bukti perbualan

– Afifah tidak mahu dedah bukti secara viral kerana tidak mahu membuka aib sesiapa

– Bukti bukti hanya dedahkan kepada wartawan sahaja.

Akui Kesilapan Benarkan Aliff Pegang Tangan

– Afifah akui tersilap benarkan Aliff memegang tangannya dan minta maaf tentang hal itu.

Apa Tindakan Seterusnya

– Afifah tidak mahu hal ini menjadi lebih keruh.

– Tak nak bergaduh-gaduh lagi.

Afifah Ambil Lawyer

– Afifah ambil lawyer sebab Afifah tahu situasi sebenar dan tak takut dengan bukti dari pihak sana

– Setiap bukti ada penjelasan

Saman Aliff?

– No buat masa ini tidak buat begitu

Perbualan Bukti Nampak Aliff Suka Pegang Tangan, Aliff Tak Datang Set

– Dari peguam, ini semua bergantung kepada pernilaian para wartawan apabila lihat bukti

– Kita ada berbincang tindakan perlu diambil sebab tak elok untuk menunggu di set sebab tak hadirkan diri.

– Patut sebulan sahaja penggambaran tetapi dah drag 2 bulan

Aliff Kata Afifah Tak Sihat

– Sejujurnya saya memang tak sihat

– Bukan dari segi fizikal tetapi dari segi mental (mental pressure)

– Dah maklum kepada pihak produksi

Pihak Produksi Kata Bukan Urusan Kerja

– Afifah kata tak pernah buat kenyataan  pergi karaoke atas urusan kerja.

– Memang rasa dianiaya

Pendedahan Dari Rakan Artis, Alana

– Pergi shooting kena tunggu 4 jam sebab Aliff Aziz tak muncul

– Aliff Aziz tak datang 8 hari selepas raya

– Ada suggest yang nak duduk di homestay untuk memudahkan habiskan penggambaran

– Pihak produksi ada telefon Afifah tentang untuk duduk homestay supaya Aliff dapat kerja tapi Afifah tak setuju.

– Kenapa Afifah perlu berkorban duduk di homestay sedangkan Afifah amat komitmen dengan kerja

Kata Buat Isteri Aliff, Bella

– Minta maaf sebab biarkan Aliff pegang tangan

– Yang lain saya buat untuk habiskan drama

Bella Ada Mesej Afifah

– Kalau Bella mesej, Afifah kata dia akan balas dan memberitahu tiada apa dengan Aliff

  Serik Kerja Dengan Aliff Atau Pihak Produksi Yang Tak Cuci Nama Afifah

– Ini pengajaran buat Afifah

– Kesian juga dekat produksi sebab mereka kena habiskan drama

– Saya profesional dan masih baru

– Saya taknak demand dan taknak tolak mana mana hero

Bila Mula Shooting Dengan Aliff Selepas Kejadian

– Akan mula berlakon esok

Sedar Tak KalauPperempuan Berkait Sebagai Orang Ketiga, Masyarakat Amat Marah?

– Saya tak boleh tutup mulut semua orang, masing masing ada pendapat masing masing

Parents Macam Mana

– Dorang memang marah sebab tak nak reputasi tercalar

– Tapi family semua ada untuk Afifah

Apa Berlaku Di Pusat Karaoke

– Afifah kata pergelutan hanya berlaku antara Aliff dan Bella

– Bella suruh Afifah keluar tapi ditahan oleh Aliff

– Kemudian Afifah terpaksa diri sahaj di situ

– Tak sentuh telefon atau delete bukti dari Bella

Afifah Sedar Tak Perasaan Aliff Aziz Terhadap Afifah

– Ada krew yang bagitahu

Cuba Beritahu Bella Tentang Sikap Aliff

– Isteri mana mahu terima hal ini

Ada Cerita Kepada Kekasih Afifah?

– Afifah ada beritahu segalanya tentang Aliff kepada kekasihnya

– Afifah sudah beritahu sejak awal lagi apa yang berlaku di set kepada Wan Ariff (kekasih)

Memang Tak Ada Perasaan Terhadap Aliff Aziz

– Memang tak ada perasaan kepada Aliff

– Wartawan mengatakan Aliff bertepuk sebelah tangan

Bukan Pergi Berdua

– Seorang lagi rakan pelakon bernama Alana sebenarnya patut ada bersama di pusat karaoke

– Namun belum sempat masuk ke bilik, insideng sudah berlaku, Bella sudah mengamuk

Tentang Anzalna

– Afifah ada cerita sikit kepada Anzalna tetapi tidak secara detail

Tentang Kena Batal Jadi Duta Produk

– Afifah mengatakan tiada kontrak dengan sebarang produk telah dibatalkan

Ada tawaran Berlakon?

– Masih ada tawaran berlakon

Tentang Facebook Afifah

– Memang bukan milik saya, fake semata-mata

– Itu semua benda untuk provoke

Jika Ada Sidang Media Untuk Ketemukan Aliff dan Afifah

– No komen

Tentang Bella Mengamuk

– Afifah rasa Bella tidak bersalah kerana faham Bella sebagai isteri

Jauh Diri Dari Aliff

– Boleh no problem

Perancangan Berkahwin Dengan Kekasih

– Perancangan memang ada

– Tapi saya bukan jenis terdesak

Komen Dari Kekasih Kepada Aliff

– Fikirkanlah keluarga, family

Itulah keterangan dari pihak Afifah Nasir tentang hal ini. Ada bukti mengatakan Afifah terpaksa melayan karenah Aliff Aziz untuk memudahkan penggambaran.

Malah sebenarnya, rancangan ke pusat hiburan itu bukanlah berdua, Alan juga akan hadir dan sedang berada di tempat parking kereta ketika itu,

Sumber

KANTOI…Perempuan Simpanan Suami WHATSAPP Mengadu “Tak Tahan Pada Malam-Malam Ni”

Masalah ini bukan mengenai saya, tetapi dihadapi oleh kakak saya sendiri.. Kakak saya ni berada dlm keadaan buntu sekarang sebab rumahtangganye telah disondol babi betina…

Ye bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi.. Di akui, suaminye pon melayan.. Bila kakak tanyekan hal ni pada suaminye, ade jer jawapan yg tak logik diberikan.. Saja suka2 kata suaminye.. Bila kakak pertikaikan, suaminya kata die tak buat maksiat..
Padahal di fb perempuan tu komen masing2 ibarat kekasih dah.. Saya baca pon naik loya..

Saya tak faham ape lagi yg suami kakak inginkan, sedangkan kakak seorang isteri yg taat pada Allah, pada suami.. Anak2 dihantar ke tahfiz.. Malahan kakak sangat baik dgn kluarga mertua.. Mertua juga sgt sygkan kakak.. Kakak anggap mertua takde beza dgn ibu kandungnye sendiri..

Kakak ade msg perempuan tu.. Tapi perempuan tu berbalas msg dgn nada bongkak dan berlagak, mulut pon boleh tahan jahat.. Apa2 yg kakak msg, siap mengadu dengan suami kakak. Dan of coz suami kakak akan backup perempuan tu..
Kalau dilihat fb perempuan tu, mmg semua jantan die melayan… Dan setiap post perempuan ni mesti suami kakak ade komen..
Saya cukup kesian dgn kakak saya yg tgh mengandung pulak, due raya haji nie..

Macammana la die hadapi emosi sendiri taktala suami nye yang kurang berakal melayan betina diluar sana.. Sedangkan suaminye solat wajib dan sunat tak pernah tinggal.. Saya pun tak faham dgn situasi ni….

SS ni msg perempuan tu pada suami kakak yg dapat kakak lihat diluar skrin hp suaminye.. Hp suaminye mmg lock.. Ini jer yg dapat dijadikan bukti.. Bila tanye pada suami, takdenape2 katenye.. Haisshh.. Die ingat isterinye budak darjah 2 ke..?

Saya berharap sangat perempuan ni boleh menjauhkan diri dari suami kakak.. Tolong la… Macammana nak bgi perempuan ni sedar diri…

Sumber

Astagfirullahaladzim.. Seorang Lelaki Telah Mer0g0l Isteri Member Serumah Kerana Suara Perempuan Itu Sedap…!!!

Terpegun dengan kelunakan suara isteri rakannya dijadikan alasan seorang lelaki untuk memperkosa wanita terbabit ketika ketiadaan suami di rumah. Dalam kejadian jam 8 malam kelmarin, suspek dikatakan memperkosa wanita berusia 17 tahun itu yang menetap di Jalan Imbi, Kuala Lumpur.

sekadar hiasan

Dunia Akhir Zaman.. Lelaki Rogol Isteri Rakan Serumah Dengan Alasan Bersuara Sedap !!

Lelaki rogol isteri rakan serumah dengan alasan bersuara sedap (gambar hiasan)
Sumber berkata, suspek berusia 20-an dikatakan turut menyewa sebuah bilik di kediaman terbabit.

Menurutnya, mangsa dan suami dikatakan mengemas rumah berkenaan sebelum suspek diminta turut sama membantu.

“Bagaimanapun suami mangsa memberitahu terpaksa meninggalkan rumah seketika berikutan mempunyai urusan kerja.

“Mangsa dan suspek kemudian menyambung tugas mengemas rumah sebelum mangsa masuk ke dalam bilik sambil bernyanyi,” katanya.

Tindakan itu dikatakan menyebabkan suspek ‘jatuh hati’ dengan kelunakan suara mangsa sebelum suspek meminta mangsa mengajarnya menyanyi.

Menurutnya, mangsa bagaimanapun terkejut apabila suspek bertindak kasar menarik rambutnya sebelum diseret ke dalam bilik.

“Suspek kemudian terus menanggalkan pakaian mangsa dan memperkosanya tanpa belas kasihan.

“Malah, suspek memberi idea gila dengan menyuruh mangsa bercerai dengan suami dan berkahwin dengannya,” katanya.

Dia berkata, suami mangsa yang pulang tidak lama kemudian terkejut melihat keadaan isterinya sebelum bertanya apa yang berlaku.

“Suami mangsa berang selepas mengetahui isterinya diperkosa sebelum memukul dan menangkap suspek.

“Suspek kemudian dibawa ke Balai Polis Tun HS Lee, di sini, sebelum diserahkan kepada polis,” katanya.

Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Senior Asisten Komisioner Zainuddin Ahmad ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian itu dan suspek kini ditahan reman bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan.

Sumber

LEPAS ASAR MEREKA MASUK BILIK APA YG MEREKA LAKUKAN BUAT RAMAI KATA WOW

Hai. Nama aku Aqilah bukan nama sebenar. Umur aku 20-an. Aku bekas mahasiswa di salah sebuah ipta di pantai timur. Cerita yg ingin aku ceritakan adalah bagaimana tiga orang rakan ku berjaya menurunkan berat badan mereka tanpa makan produk pelik2 di pasaran. Kisah ini bermula semasa kami berada di semester 4

Farah merupakan salah seorang dari mereka bertiga tu. Dia la yang cerita kisah ni kat aku. Hebat. Ikuti cerita Farah di bawah ni.

Untuk pengetahuan korang, aku dan kawan kawan ku, A dan S memang menetap di kolej. Walaupun kami sibuk dengan kelas dan assignment, tapi kami akan curi Lebih kurang satu jam setiap petang.

Selepas sahaja kami solat asar, aku akan pergi ke bilik A dan S (memandangkan mereka sebilik). Masuk sahaja aku ke dalam bilik itu, bermulalah aktiviti mengeluarkan peluh.

Perkara pertama yang akan kami lakukan adalah memastikan lantai bilik bersih dari semua benda termasuk karpet. Kami juga akan menutup kipas untuk memastikan pengeluaran peluh pada tahap maksima.

Kami akan pasang lagu lagu yg boost kan semangat kami. Antara exercise yg kitorang buat adalh berlari dalam dalam 15 minit pertama. Walaupun bilik itu kecil tapi bila kitorang lari, mmg byk jgk lah peluh yang keluar.

Bila heartbeat pun dh start laju, kitorang pun buat lah jumping jack, squat, wall sit dan macam macam lah. Cukup satu jam kitorang berhenti dan buat cooling down.

Kitorang juga tak lupa untuk mengubah cara pemakanan. Memandangkan kami bertiga ni melayu yang terlalu sayang kan nasi, kami hanya mengurangkan portion nasi.

Kalau dulu, bila lunch je, kitorang akan beli sebungkus nasi seorang. Tapi bila dah ada dlm program kurus ni, kitorang beli sebungkus dan kongsi tiga orang. Apa yang penting, kuatkan azam.

Malam pulak kitorang akan pastikan makan sebelum 8 malam. Kitorang makan roti wholemeal dan peanut butter je. Kitorang jgk tak lupa kan teh hijau sebagai minuman setiap pagi, petang dan malam.

Jujur aku cakap, minggu pertama mmg kitorg mcm rasa benda ni sia-sia..tp masuk je minggu ketiga, ramai yg tegur, eh muka makin kecil, baju nampak besar. Siapa tak bahagia kan?hahaa

Dan kenapa kitorang exercise dalam bilik? Sebab kitorang masih tak ada keberanian untuk tunjukkan usaha kitorang dkt orang lain. Sbb aku tahu sgt , mesti akan ada yg cakap hangat-hangat tahi ayam lah tu..

So., kpd korang yang tgh dlm proses nak kuruskan badan tu, teruskan. Mmg korang rasa mcm sia-sia, tp once ada org tegur pasal perubahan saiz badan kau, percayalah, kau akan gembira dan semangat sangat untuk teruskan kehidupan.

SUMBER : sayaluvislam

Sekarang aku dan diorang dah habis belajar. Kepada A dan S, aku doakan kau bahagia dgn suami masing masing. Tiga serangkai Farah via Aqilah IIUM.

Sumber

LELAKI INI TANPA SENGAJA TERTEKAN BUTANG LIVE DI FACEBOOK !!

Sepasang suami isteri yang baru sahaja berkahwin telah ke Thailand untuk berbulan madu. Selepas penat berjalan² lelaki ini meninggalkan isterinya keseorangan dalam hotel dengan alasan untuk ke gym. Selepas lama si isteri menunggu suami tidak pulang,si isteri ingin mesej suami menggunakan facebook tetapi apa yg dia nampak dalam facebook suaminya yg online dan live mengejutkan kerana di dalam live itu si suami sedang di layan oleh……

Lelaki Ini Tanpa Sengaja Tertekan Butang Live Di Facebook. Apa Yg Berlaku Slps Itu Buat Dia MENYESAL !!! | Keseronokan pasangan baru berkahwin di Thailand baru-baru ini bertukar menjadi satu berita yang mendapat perhatian ramai. Kenapa pulak ni..

Menurut laporan portal tempatan Thailand, pasangan dari Singapura itu tiba di Phuket untuk bahagian pertama bulan madu mereka. Mereka juga sudah merancang untuk ke Bangkok selepas beberapa hari. Namun, baru sahaja dua hari berada di Phuket, satu kejadian yang tidak disangka berlaku.

Selepas seharian meluangkan masa melakukan aktiviti island hoping, wanita itu membuat keputusan untuk berehat di bilik. Manakala, suaminya pula memberitahu bahawa dia mahu ke gimnasium hotel untuk bersenam.

Namun, lelaki itu sebenarnya telah ke pusat mengurut tanpa pengetahuan isterinya! Wah, menyempat kau ehhh!

Selepas satu jam, wanita itu terbangun dari tidur dan mendapati suaminya masih belum pulang dari gimnasium. Sambil baring, dia membuka Facebook sebelum ternampak suaminya sedang ‘online’ dan terus bertanya tentang keberadaannya.

Lelaki itu kemudian memberitahu dia memerlukan satu jam lagi untuk bersenam. Tanpa mengesyaki apa-apa, dia berkata kepada suaminya “tidak mengapa, take your time“.

Usai menghantar mesej, suaminya tanpa sengaja telah menekan butang ‘live stream’ di mana aktivitinya ketika itu terus menjadi tontonan rakan-rakan, termasuk isterinya di Facebook secara langsung!

Telefon bimbitnya dilaporkan diletak di atas sebuah kerusi bersebelahan dengan katil urut dengan kamera dihalakan tepat ke arahnya.

Dia kemudian didengari berkata,

“Tolong urut cepat sikit.

Bawa masuk perempuan lain pula.”

Selepas selesai membuat rundingan mengenai kos tukang urut tambahan diminta itu, gadis berkenaan muncul dan lelaki tersebut memusingkan badannya untuk membenarkan gadis itu mengurut pangkal pahanya.

Tayangan secara langsung itu kemudian mendapat ramai tontonan, malah ada rakan yang turut kongsikan tayangan itu kepada rakan-rakan yang lain di Facebook. Amik kauuu.

Seorang penonton yang mengakui telah menonton keseluruhan tayangan itu memberitahu bahawa muka lelaki berkenaan ketika menyedari aktivitinya sedang ditayang secara langsung sememangnya ‘tidak terkata’.

“Sebelum dia menghentikan rakaman video itu, kami dapat lihat ekspresi mukanya yang terkejut. Ketika itulah dia tersedar bahawa dia tidak sengaja merakamkan video tersebut.”

Sebaik selesai, lelaki itu bergegas pulang ke hotel dan menurut staf hotel, pasangan berkenaan didengari bergaduh dengan nada suara yang kuat. Isterinya kemudian dilihat meninggalkan hotel dengan sebuah bagasi dan memberitahu staf dia mahu mendaftar keluar awal untuk pulang ke Singapura.

“Wanita itu sangat kecewa, seperti yang kita semua dapat bayangkan.”

Siapa tak kecewa, baru je kahwin. Time nak enjoy honeymoon laki buat perangai pulakkk!

Sumber

CUN GILER!! TAPI SAYANG…LELAKI!! Jom Tengok Gambar2 Lelaki Yang Tercantik Di Thailand Ini”10 Gambar”

Mempunyai kulit seputih salji, mata lebar seperti boneka, tubuh langsing bagaikan model, semua wanita pasti iri hati melihat kecantikan Yoshi. Namun jika anda melihat sejarahnya, Yoshi adalah salah satu lelaki dari Thailand yang sangat terkenal dan digelar sebagai salah satu lelaki paling cantik di negara tersebut.

Beberapa hari lalu, media dari Thailand menyebutkan bahawa Yoshi telah masuk dalam jajaran lelaki paling cantik di Thailand. Maka jangan hairan jika foto-foto Yoshi terus tersebar luas di dunia maya.

Yoshi mengatakan bahawa dirinya belum melakukan pembedahan perubahan kelamin. Bahkan kecantikannya dikatakan alami, sebab Yoshi mengaku bahawa dia hanya melakukan sedikit perubahan di bahagian bibir. Untuk bahagian mata dan bahagian wajah lain, tidak ada pemebedahan yang dilakukan.

Mempunyai kulit seputih salji, mata lebar seperti boneka, tubuh langsing bagaikan model, semua wanita pasti iri hati melihat kecantikan Yoshi. Namun jika anda melihat sejarahnya, Yoshi adalah salah satu lelaki dari Thailand yang sangat terkenal dan digelar sebagai salah satu lelaki paling cantik di negara tersebut.

Beberapa hari lalu, media dari Thailand menyebutkan bahawa Yoshi telah masuk dalam jajaran lelaki paling cantik di Thailand. Maka jangan hairan jika foto-foto Yoshi terus tersebar luas di dunia maya.

Yoshi mengatakan bahawa dirinya belum melakukan pembedahan perubahan kelamin. Bahkan kecantikannya dikatakan alami, sebab Yoshi mengaku bahawa dia hanya melakukan sedikit perubahan di bahagian bibir. Untuk bahagian mata dan bahagian wajah lain, tidak ada pemebedahan yang dilakukan.

Yoshi berkata sejak kecil membesar bersama banyak kanak perempuan di sekitarnya, dan dia meyakini bahawa dirinya adalah perempuan. Saat ditanya apakah Yoshi akan mengubah kelaminnya, dia mengatakan bergantung bagaimana hidup akan membawanya.

Sumber

KEJAM!! Majikan Pergi Bercuti, Pembantu Rumah Disuruh Tidur Di Koridor

SINGAPURA – Tergamaknya majikan seorang pembantu rumah warga Filipina yang dipaksa tidur di koridor, sementara mereka sekeluarga pergi bercuti dan tidak membenarkannya tinggal di dalam rumah.

Seorang individu yang bersimpati dengan nasib rakan sejawatnya itu, Ashley Camaro Baccay, kemudian merakam gambar keadaan pembantu rumah terbabit dan muat naik di laman Facebook ‘Filipinos in Singapore’.

‘Saya kasihan dengan jiran saya di kondominium Makena ini. Majikannya pergi bercuti dan tidak membenarkan pembantu rumahnya tinggal di dalam rumah.

“Majikan mengarahkan pembantu rumahnya tinggal di tempat yang lain secara percuma asalkan mereka tidak perlu membayar kos penginapannya. Malah majikannya turut memberi sedikit makanan. Dia langsung tak ada bilik sendiri,” tulisnya.

Menurut Ashley, disebabkan kes-kes seperti ini yang menyebabkan ramai pembantu rumah merasa tekanan yang melampau.

“Majikan yang jahat dan tidak berhati perut serta tidak prihatin menjadi punca mengapa ramai pekerja asing di negara ini mengambil keputusan untuk bunuh diri,” tulisnya.

Sumber

WANITA BERBANGSA CINA INI BERANI MATI DEDAHKAN KENAPA LELAKI MELAYU LEBIH TERTARIK DENGAN GADIS CINA BUAT AWEK MELAYU PANAS BARAN.. NO 7 TU MEMANG BETUL AWEK MELAYU MEMANG TAKDE BENDA TU..

Malaysia hidup dalam masyarakat berbilang bangsa dan agama. Jadi, perkahwinan campur sudah menjadi perkara biasa dan semakin diterima baik oleh semua orang.
Jika anda dapat lihat trend sekaran, lelaki Melayu lebih sukakan gadis berbangsa Cina. Apa sebabnya? Tapi memang gadis Cina ni hot-hot!
Jom lihat 8 sebab yang membuatkan lelaki Melayu lebih sukakan Amoi!
1. Berkulit putih

Gadis-gadis Cina memiliki kulit yang putih dan menawan macam gadis Korea. Tak dapat awek Korea, awek Cina pun jadi. Sekarang ni lelaki lebih berminat dengan gadis berkulit putih.

2. Memiliki badan yang langsing
Kebanyakan gadis Cina berbadan petite dan memiliki badan yang langsing. Memang lemak tu tak wujud. Lelaki mana yang tak nak pasangan berbadan langsing? Memang bangga bila jalan bersama Amoi cantik.

3. Pandai berpakaian cantik
Kebanyakan gadis Cina di Malaysia banyak di pengaruhi cara fesyen orang Korea dan juga barat. Gadis Cina ni selalu kita lihat mereka gemar gayakan skirt pendek atau hot pants yang buatkan lelaki Melayu terbeliak biji mata.

4. Rambut yang lurus & cantik
Jika anda dapat lihat, gadis Cina memiliki rambut yang lurus dan halus. Memang kebanyakan lelaki sukakan gadis berambut lurus. Lagi satu, gadis Cina bijak menggayakan rambut mereka.

5. Boleh bertutur tiga bahasa
Gadis-gadis Cina di Malaysia boleh bertutur dalam tiga bahasa iaitu Bahasa Melayu, Inggeris, dan juga Mandarin. Jadi, untuk lelaki Melayu tak perlu risau jika ke kedai motor towkey Cina sebab awek anda boleh runding harga murah.

6. Pandai matematik
Ketika di sekolah, dalam subjek Matematik je mesti yang terer tu kebanyakannya kaum Cina. Ini kerana bahasa mereka memudahkan lagi subjek tersebut. So, untuk lelaki Melayu yang failed Matematik, anda tak perlu bawa kalkulator, bawa awek pun dah cukup.

7.Bijak mengurus kewangan
Kebanyakan keluarga Cina banyak menceburi bidang perniagaan dan selalunya akan diwarisi turun-temurun. Jadi, gadis-gadis Cina ni mempunyai kelebihan di mana mereka mampu menguruskan kewangan dengan baik.

8. Kurang membebel & menggedik
Ini fakta okay! Kebanyakan lelaki Melayu berpendapat, gadis Melayu kuat membebel dan suka menggedik. Berbeza dengan gadis Cina yang lebih mudah untuk dilayan dan sentiasa happy go lucky.

Sumber

PANAS….Akhirnya Afifah Nasir Bersedia Untuk Menceritakan Apa Sebenarnya Yang Berlaku…!!!!

Dalam kontroversi yang melanda Aliff Aziz dan isterinya Bella Astillah minggu lalu, satu pihak sahaja yang terlibat masih belum memberikan apa apa kenyataan tentang situasi yang terjadi…

Sehingga hari ini, semua pihak sebenarnya masih menantikan kenyataan Afifah Nasir tentang apa yang sebenarnya terjadi antara beliau dan Aliff Aziz selepas pelakon dan penyanyi lelaki itu sendiri mengakui beliau curang terhadap isterinya.

“Fifa memang akan keluarkan kenyataan cuma sekarang tengah sibuk sikit. Maaf sangat,” ujarnya ringkas kepada mStar Online hari ini.

Berdasarkan reaksi Afifah Nasir di sosial media setakat ini, pelakon muda ini masih dengan pendirian yang beliau ada kisah sebenar yang belum diceritakan dan berada di pihak benar.

Kami sendiri berharap ada kisah alternatif terhadap apa yang terjadi untuk memuaskan hati sesetengah pihak yang masih belum berpuas hati dengan penjelasan Aliff Aziz sendiri. Hmm…

Sumber

Fuhhh !!!! Senarai KEKAYAAN Anak-Anak MENTERI Malaysia… Gila Punya KAYA… Anda MESTI Terkejut BERUK!!!

#% Pemimpin BN diketahui umum mempunyai gaya hidup mewah.elaun ahli Parlimen mahu pun menteri tidak melayakkan mereka memiliki rumah atau kereta mewah.
~ apatah lagi individu yang memiliki kekayaan melampau itu bukan datang dari keluarga kaya atau telah mempunyai perniagaan sendiri sebelum menjadi ahli politik.kebanyakkannya jadi kaya setelah menang pilihanraya atau diberi jawatan parti.
– kini gaya bermewah yang dipertikai rakyat mula menular ke sebahagian besar anak anak pemimpin BN.
^#4~ tidak masuk akal dgn gaji ahli parlimen RM4,000 sebulan, Senator Dewan Negara RM6,000, Timbalan Menteri RM10,847 atau Menteri Kabinet RM14,907 mereka mampu memiliki rumah berharga jutaan ringgit dan kereta brharga ratusan ribu ringgit. Persoalan yang lebih menarik,bagaimanakah mereka mampu membelikan kereta kereta mewah untuk anak-anak?
~tentukan sekali pemimpin BN mendapat wang sampingan dari pelbagai sumber. pendapatan mereka dikatakan brjuta juta ringgit stahun dan tidak menjadi masalah untuk membiayai kehidupan mewah. kemewahan itu membuat rakyat MELUAT!. dengan gelagat gaya hidup mewah keluarga dan anak beranak pemimpin BN yg tak sedar diri, melantak hasil titik peluh Rakyat, Jelas dengan sikap Keborosan mereka merakalah membuat ramai lagi nasib si miskin di Malaysia tidak terbela …

KEKAYAAN ANAK ABDULLAH AHMAD BADAWI
#$~ kamaludin diisytiharkan sebagai salah salah seorg 10 tokoh peniagaan Melayu teratas dgn aset melebihi RM320 JUTA sebaik PAK LAH menjadi Perdana Menteri. kamaluddin didakwa merupakan org dibelakang syarikat Scomi walaupun namanya tidak ada di dalam senarai Lembaga Pengarah Scomi yg brjumlah 9 org.
~ pada 2006 akhbar The Star melaporkan Petronas Carigali Sdn Bhd telah memberi kontrak sekurang kurangnya RM2 BILLION bagi membina pelantar minyak dari 2004 hingga 2006 kepada SCOMI.

$$$KEMEWAHAN ANAK NAZRI AZIZ

$$$~ anak kepada Menteri di jabatan Perdana Menteri nazri abdul aziz, Mohamad Nediam dilaporkan menjadi bintang dikalangan anak2 menteri kerana dibelit kontroversi berkenaan paparan pelbagai fotonya di beberapa blop brsama gadis2 jelita ~Nedim dilaporkan mempunyai sebuah kereta PORSCHE berharga sekitar RM700,000.beliau juga mempunyai pengawal peribadi yang sentiasa mengiringnya menaik kereta mewah.
~ baru2 ini pengawal peribadinya myerang seorg pengawal keselamatan kerana berlaku salah faham mendaftar masuk ke sbuah kondominium mount kiara.
~ Angkatan Muda Keadilan menuntut polis menyiasat Nedim yang pernah dikaitkan dalam 1 kes pembunuhan,Darren Kang di Sri Hartamas pada 2004.satu ironi, seorang anak menteri undang2 tidak faham undang2 dan trlajak ke dalam kes2 jenayah.

$$$KEMEWAHAN ANAK LIM LEONG SIK
~ anak Dr. Ling leong sik,ling hee leong Menteri Pengangkutan dan Presiden MCA pada zaman Dr mahathir didakwa telah mengumpul kekayaan sebanyak RM 1.2 BILLION!.
~ hee leong yang baru berumur 27 thn ketika itu tidak selayaknya mengumpul kekayaan yang sebegitu banyak.
~ pemimpin DAP,Lim Kit siang pada 1997 telah membuat laporan kepada Badan Pencegah Rasuah agar kerajaan BN menyiasat skandal pengumpulan harta yng sebegitu besar dikhuatiri mengunakan kedudukan Lim Leong sik sbg menteri pengangkutan.namun sehingga ke hari ini tiada siasatan dijalankan.

$$$KEMEWAHAN ANAK NAJIB RAZAK

~ ada beberapa org anak najib razak yg menjadi topik perbualan di internet.salah seorg dipercayai anak beliau bernama Ashman Najib,dan masih menuntut .foto dalam carian di beberapa blog mendedahkan gaya ashman yg mewah.
~ beliau didaka memiliki sebuah kereta mewah jenama Bantley yang tidak selayaknya dinaiki seorg remaja yang masih blajar.
~anak kdua najib bersama isteri pertamanya tengku puteri zainah tengku eskandar,mohd nazifudin najib merupakan salah seorg ahli lembaga pengarah syarikat Harvest Court Industries Bhd pada Oktober 2011.
~ beliau juga Pengerusi Sagajuta (sabah) Sdn Bhd, syarikat yang membangunkan 1 Borneo mall di Kota Kinabalu.mempunyai kepentingan sebanyak 13.83% selepas dilantik sbg ahli lembaga pengarah (BOD) Syarikat Harvest Court Industries Sdn Bhd.
~ pertunangan anak sulung najib bersama rosmah mansor,Nooryana najwa dengan warga kazakkhtan,Daniar nazarbayev,17 jun 2011.menelan pmbelanjaan RM79,053.
~ bil2 yang dikenal pasti sbg invois perbelanjaan jelas mengesahkan majlis itu ditanggung oleh kerajaan.sedangkan hanya majlis rasmi sahaja yang dibenar dari segi undang undang mengunakan wang negara.

$$$KEKAYAAN ANAK SHAHRIZAT JALIL

~ dua anak shahrizat jalil dalam usia 20-an ,wan shahinur izran dan wan izzana fatimah zabedah memegang saham syarikat NFC.
~ anak2 shahrizat memiliki saham dalam Global Biofuture Pte Ltd,meatwork (singpore) Ptd Ltd.kdua duj syarikat itu didakwa memiliki modal berbayar S$3.65 juta,atau RM8.85 JUTA.

$$$KEKAYAAN ANAK TAIB MAHMUD
~ taib mahmud yang memerintah Sarawak sejak 1980-an dianggap jelmaan Raja brooke ( James Brooke) di Sarawak.adik. Bradik dan anak beranaknya di berikan kekayaan yang melimpah ruah.
~ salah seorg anak taib mahmud,jamilah taib memiliki kekayaan luar biasa.beliau menguruskan kekayaan taib di Kanada melalui Sakto Corporation yg nilainya menjangkau ratusan juta Dollar dibawah nama menantu lelaki beliau,sean murray.
~ jamilah memiliki rumah mewah di malaysia dan luar negara.keluarga taib juga memiliki perniagaan Sakti International yang berpusat di Amerika Syarikat.
~ seorg lagi anak taib,abu bekir taib abdul taib mjadi kontrolversi selepas tuduhan pnceraiannya berjumlah RM500 juta dimahkamah syariah.
~ abu bekir brkahwin kali kdua dengan wanita Russia. isteri pertamanya Shahnaz a.majid,memohon penceraian.dalam permohonan pembahagian harta sepencarian istrinya menuntut :
1) RM100 JUTA tuntutan mutaah
2) RM300 JUTA harta sepencarian
~ slain itu menurut Shahnaz, suaminya,mempunyai perniagaan berbillion ringgit, juga mempunyai kereta Mercedes Benz, Lamboghini,Murcielago,Ferrari Spider,Bentley New Continental GT,Maserati Quortoporudi dan Alphard

$$$KEKAYAAN ANAK DR MAHATHIR MOHAMAD

~ Mirzan mahathir,menguasai beberapa syarikat peniagaan besar seperti Sunway Building Tecnologies berhad,Capetronic Consumer Electronics Holdings berhad,World wide holdings berhad,Artwright holdings berhad dan lain2 lg.
~ mirzan pada 2011 muncul sbg salah seorg pgarah syarikat San Miguel Corp,syarilat konglomerat makanan terbesar di Filipina yang juga trlibat dgn perniagaan Arak.
~ terbaharu,mirzan dinamakan dalam afidavit di mahkamah India brkaitan siasatan pembangunan pelabuhan kakinada di Andra Pradesh.kerja2 pembinaan itu terlewat beberapa tahun dan perbendaharaan negeri mendakwa kerugian kira2 RM 33 juta antara 1999 dan 2007 disebabkan kelewatan itu.
~ Mokhzani mahathir majalah perniagaan Malaysia Business pernah melaporkan Mokhzani mahathir sbg antara 3 tokoh perniagaan melayu terkaya di Malaysia.beliau memiliki syarikat Kenchana Petroleum dan menduduki tangga ke 19 dalam senarai majalah itu dgn memiliki kekayaan sbyak RM 1.6 BILLION selain itu Mokhzani juga memiliki saham di dalam THB Industries Berhad,Tongkah holdings berhad dan Pantai Holdings berhad.
SEBEGINILAH MANUSIA YG HDUP DIALAS WANG KERTAS DUIT RAKYAT, SEJAHTERA LAH MEREKA HIDUP DIDUNIA, DAN YANG AMAT PERIT SEKALI KETIKA MATI DALAM KEALPAAN, SEMOGA ALLAH MEMBERI HIDAYAH KESEDARAN KEPADA MEREKA DAN SEDIA BRTAUBAT MENERIMA HUKUMAN DIDUNIA. MESTI DI BACA DAN HARUS DI TEKA, –> “HIDUP UMNO!” atau “HIRUP UMNO HIRUP!”…Tepuk dada tanyalah selera…..

Sumber